Обирайте шлях Єгови

 

Шлях Єгови для батьків - це провідництво з допомогою Божого Слова, а обов'язок батьків - навчати дітей.


Чи ж нижченаведені тексти не підкреслюють цієї правди?


"Не втаїмо перед синами їхніми, майбутніми родами, звіщаючи хвалу Господа, і його потугу, і чудеса, котрі він сотворив. Він-бо поставив свідчення своє в Якові і затвердив закон в Ізраїлі, заповідаючи батькам нашим, щоб синам своїм переказали. Щоб знав їх рід майбутній, сини, що народитись мають, щоб і вони встали, і синам своїм розказали, щоб на Бога вповали, і про діла Божі не забували, і заповіді його виконували".

"За те ж буде отець переказувати дітям вірність твою".
"Перекажіть це дітям вашим, а діти ваші нехай перекажуть своїм дітям, а їхні діти — подальшому родові".
"Прийміть же до вашого серця всі слова, що їх свідкую між вами сьогодні, щоб ви заповідали їх синам вашим, а вони вбачали і виконували всі слова закону цього. Це не пусте слово про вас, а життя ваше" (Пс. 78:4-7; Іса. 38:19; Йоіла 1:3; 5 Мойс. 32:46, 47).

Шлях життя, а не смерті

Ми мусимо дозволити Єгові керувати вибором нашого шляху. Товариство Нового Світу ніколи не може бути схиблене методами цього старого світу, що сповнили світ зіпсутими плодами злочину й смерті. Нехай вони лепечуть про затримання, або засмучення, або затупіння особистостей; вони є надто засліплені марною мудрістю вмираючого старого світу, якщо вони не можуть бачити, що статева неморальність, крадіжки і мародерства, брехні, блюзнірства й ідольства повинні бути знівечені.

Коли люди не зупиняться й не скинуть стару подобу гріховного тіла і не одягнуться в нову подобу побожності, тоді вони будуть знищенні в Армагедоні (Ефес. 4:22—24; Кол. 3:5-10).


Краще бути обмеженим від гріха, але живим, ніж нестримним до гріха і мертвим.


Всі, хто належить до товариства Нового Світу, мусять тепер перекреслити й полишити вроджене в них зло. Це було б самогубством - зійти на стежину старого світу, в його звичаї. Виплутуючись з однієї плутанини, вони заплутуються в другу. Але в Армагедоні вони зайдуть в таке безладдя, з якого ніколи не вийдуть. Тоді ті хибні дороги, обрані людьми, заведуть їх у безвихідь.

Отже, у вихованні дітей старий світ страшно занепав. Він пожинає плоди злочинства, що засіяні новочасними методами, що суперечать Богові. Нехай старий світ іде собі своїм шляхом зі своїми дітьми, але нехай він тримає свої руки подалі від дітей товариства Нового Світу!

Нехай люди світу обирають власний шлях. Їхні дороги провадять у смерть, їхні ноги прямують до роззявленого гробу; і в дорозі до смерті й гробу їхній шлях встелений невимовною деградацією й злочинствами. Ми не бажаємо їхніх доріг, деградації, злочинств, не хочемо брати участі в смерті з ними і не прагнемо жодного місця в їхніх гробах! Ні, жодного з переліченого для наших дітей з товариства Нового Світу ми не бажаємо!

Допомога для дітей

Для наших дітей ми бажаємо правдивої дороги, що означає - дороги Єгови; щоб їхні ноги прямували до Єгови; і в дорозі до Нового Світу ми бажаємо, щоб шлях їхній був визначений моральною правотою, а не підлими переступами, похвальною діяльністю, а не злочинством.

І серед процвітаючого безбожництва ми не сидимо безпомічні, склавши наші руки, і не гриземо собі нігті, хвилюючись безнадійно нашими дітьми, щоб вони не потонули в цьому брудному морі старого світу. Ми допомагаємо їм разом із товариством Нового Світу, даючи добрі поради й приклади, через дисциплінованість і послух.

Нехай світові мудрагелі кажуть, що, коли ми караємо наших дітей, то цим ми ненавидимо їх. Їхні ж некарані діти помруть з ними в Армагедоні, а наші, карані, будуть жити з нами вічно в товаристві Нового Світу. Отже, хто ж тоді насправді є ненависниками своїх дітей, а хто справді їх любить? Хто провадить своїх дітей до смерті, а хто - до життя? Навіщо виховувати дітей способами старого світу - для загибелі разом з ним?

Ми будемо навчати дітей способами товариства Нового Світу так, щоби вони пережили з ним навіки. Забудьте про дорогу, що здається правою для людей; дізнайтеся про шлях, що є правий в очах Бога. Навіщо нам перейматися тим, якщо шлях є правий для Бога, але він здається злим для людей? Кому ми намагаємося догодити - Богу чи людям? Бог Єгова - перший, останній і на віки!

Наш вибір - життя!

Ви, батьки, знаєте, що маєте робити. Ви, діти, знаєте, що маєте робити. Єгова знає, що Він має робити. Як ми слухаємо Його, Він буде діяти й для нас. Якщо ми не послухаємо Його, Він буде діяти проти нас.

Пам'ятайте, що покірні наслідують землю; а бунтівники повернуться в землю. Стараймося наслідувати її, а не повернутись в неї.


Це день для вирішення!


Ми мусимо зробити наш вибір, цей старий світ мусить зробити свій, і вічна доля стоїть на вагах.

Отже, на закінчення ми кажемо: "Нехай вони визначаться в цей день Єгови, який напрям хочуть обрати і чиїм шляхом вони підуть. А що до нас і всіх з товариства Нового Світу, ми дозволимо нашому Богу Єгові керувати нашими ногами і обирати нам дорогу до вічного добра із тисячами дітей поміж нами, а ще будуть тисячі, які до нас приєднаються, доки Армагедон вибухне, і багато, що ще народиться іншим вівцям в безкінечнім Новому Світі, який вже близько!

Нехай Єгова допомагає всім батькам у товаристві Нового Світу виховувати своїх дітей для товариства Нового Світу.