Царство Боже - надія для людей

 

Сьогоднішнє людство, тонучи в безвихідних проблемах, хапається за що завгодно, як той, хто тоне, ловиться стебла соломи. Але Царство Боже під правлінням Ісуса Христа - не є стеблом. Це непохитна і сильна опора для людини, наче непорушна предвічна гора.


Це найважливіша і єдина надія для людей.


Теперішні несправедливі правителі світу не можуть дати жодної надії людям, тому що в Божім присуді сказано, що вони мусять упасти.

Отже, єдиною надією світу є справедливе Царство, або правління Боже з Ісусом Христом як невидимим Царем, який буде царювати в праведності і справедливості. "Тож за праведністю царюватиме Цар, а князі володітимуть за правосуддям" (Ісаї 32:1, 2). Він буде судити людей по правді, а це означає, що всяка несправедливість зникне, і люди будуть іти правдивою дорогою (Дії Ап. 17:31). Усі люди, що переживуть страшне горе Армагедону, отримають науку, поміч і потіху від їхнього Творця.

Обітниці Божі щодо Царства

Хворі будуть оздоровлені, немічні стануть сильними, а язик німого піснею озветься. Це так описано в Ісаї 35:1-6: "Тоді-то розплющаться очі сліпим і розкладуться вуха глухим, тоді буде стрибати кривий, немов олень, і буде співати безмовний язик …"

Під справедливим царюванням Христа люди вже не будуть мати нестачі хліба. Через Свого пророка Ісаю 25:6 Бог заявив, що в тім Царстві Господь Саваот зробить гостину з страв ситних, і всі люди будуть нагодовані. Там не буде голодний чекати в черзі на хліб, щоб отримати милостиню, у той час коли чимало багачів живе в достатках і розкошах. "І сумирні примножать в Єгові радість свою, а люди убогі в Святому Ізраїлі тішитись будуть! Бо скінчився насильник, і минувся насмішник, і понищені всі ті, хто дбає про кривду" (Ісаї 29:19, 20 АСВ).

Там не буде величезних податків для воєнних цілей, тому що Бог обіцяв, що війни вже не буде. "І вони перекують мечі свої на лемеші, а списи свої ‒ на серпи. Не підійме меча народ на народ, і більше ніхто не буде воювати" (Михея 4:3).

Обов’язки правління будуть спочивати на раменах Князя Миру, а Його Царству і миру не буде кінця (Ісаї 9:5, 6). Там не буде жорстоких панів, котрі б у невластивий спосіб загарбували будівлі й поля, а звичайних людей робили собі рабами, тому що в Слові Божому написано, що в Царстві Божім кожен чоловік буде сидіти під своєю виноградиною й під фіговницею, і ніхто не буде лякати його. Люди будуть будувати свої власні будинки і жити в них, будуть насаджувати дерева і їсти плоди з них, будуть тішитись і радіти (Ісаї 65:21; Михея 4:4).

Смуток і хвороби тепер забирають мільйони людей передчасно до гробу. У Царстві Божім не буде причини сумувати, ані клопотатись. Знання слави Божої наповнить всю землю, і люди будуть знати, що через учинення добра вони прийдуть до здоров’я і сили, будуть жити щасливо тому, що є написано: "Ось я прикладу їм пластир та цілющі масті і повигоюю їх. І дам їм повний мир та й покажу вірність Мою" (Єремії 33:6, АПВ). "І не скаже мешканець: "Я хворий!" І прощені будуть провини народу, що в ньому живе" (Ісаї 33:24).

Під злим правлінням сатани мільйони людей повмирали й пішли до гробу. Під справедливим царюванням Христа вони повиходять з гробів і отримають життя. "По правді, по правді кажу вам: наступає година, коли голос Божого Сина почують померлі, а ті, що почують, оживуть" (Івана 5:25).

Смерть принесла неописаний смуток і горе для роду людського, але під правлінням Христа смерть і гріб будуть знищені, і всі, хто слухав Господа, будуть жити вічно. "Як ворог останній – смерть знищиться …" (1 Коринтян 15:25, 26). Увесь смуток, терпіння і біль, які сатана завдав людському роду, у Царстві Божім будуть усунені, як про це є написано в Об’явленню 21:4: "І Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре, і не буде вже смерті. Ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо все минулося!»

Справжня надія

Єгова сказав до Авраама: «у насінні твоїм будуть благословенні всі роди землі». Те обіцяне насіння є Христос, через якого Бог буде благословляти всіх людей благословенствами вічного життя (Буття 12:3; Галат 3:8, 16).


Слово Бога Єгови є правда, і Він виконає усі Свої обітниці.


Сатана і його агенти заперечують Слово Боже, зневажають Його Ім’я і відвертають людей від дороги, що веде до життя. Мусить прийти час, коли Слово й Ім’я Єгови буде оправдане. Це Він зробить для того, щоб люди знали, що Єгова є Всемогутній Бог, Всевишній, "Отець милосердя і Бог потіхи", і що лише від Нього Одного можуть прийти благословенства життя.

Народи цього світу не мають надії, а теперішні правителі не можуть дати жодної надії терплячому людству.

Чому ж тоді люди мають надіятися на допомогу цих безнадійних людських планів, як Ліги мирових договорів і лицемірних релігій? Чому шукати допомоги від того, що є засуджене на швидке й цілковите знищення?

"А за днів тих царів Небесний Бог поставить Царство, яке ніколи не зруйнується, і те Царство не буде віддане іншому народові. Воно потовче і покінчить усі ті царства, а саме буде стояти вічно" (Даниїла 2:44). Надія світу є в Царстві Божім під правлінням Христа, Князя Мира, тому важливим є звернути увагу на істину щодо Царства.

Отже, закликаємо всіх людей, щоб вони обов’язково ознайомилися з правдою Царства Божого.

Бог дав наказ, що люди мусять бути повідомлені про встановлення цього Царства. "І проповідуване буде це Євангеліє Царства по цілому світові, на свідчення народам усім. І тоді прийде кінець!" (Матвія 24:14). "Але перш за все Євангеліє мусить бути народам усім проповідуване" (Марка 13:10).

Оголошення Божого присуду

День Божого гніву мусить бути проголошений на землі тому, що Єгова так наказав (Ісаї 61:1-2).

Незадовго, за днів теперішнього покоління, «християнство» і народи, що правлять в ньому, будуть цілковито знищені. Це не буде зроблено через боротьбу бідних людей проти багатих, але через Ісуса Христа як виконавця волі Бога Єгови. Коли ця велика справа буде виконана, і «християнство» і всі, що чинять беззаконня, будуть лежати, як купа попелу, тоді всі творіння будуть знати, що рука Всемогутнього Бога зробила це. Єгова це зробить задля оправдання Свого Імені і для добра тих, що люблять справедливість (Малахія 4:1-3).


Це не є популярна вістка.


Провідники і володарі «християнства» заперечують її правдивість. Вони нехтують її й насміхаються з неї. Вони будуть противитись їй, а також ігнорувати тих, що приносять цю звістку. Так само було, коли Божі пророки остерігали Єрусалим (Єремії 1:17-19).

Сьогодні є лише одна група чоловіків і жінок у світі, що мають віру і відвагу оголосити цю звістку правди щодо знищення «християнства» і цілої організації сатани, і про їхню віру в Царство Боже. Вони не шукають похвали від людей, їхнє земне життя не є дорогим для них. Їхньою ціллю лише є дослухатися смиренно Божих наказів.

Це засвідчення остороги не дано через «якусь релігійну секту, що займається пропагандою». Ці свідчення дають Свідки Єгови. Вони не шукають нововірців, не просять грошей. Відповідальність на тих Свідках є давати свідчення й засторогу, а ті, що чують, є відповідальні перед Богом за кроки, які обирають самі. Нехай же люди перестануть звертати свою увагу на різні оманливі плани людські, адже надія світу - це є Царство Боже, і іншої надії немає!