Релігія і християнство. Яка різниця?

 

Боже Cлово, записане в Біблії, є правдою, і воно єдине може просвітити людей, указуючи їм праведний шлях.
«…Твоє Cлово – то правда» (Ів. 17:17).

Що таке релігія?

Духовні вчителі сьогодні трактують релігію як ліки від усіх проблем, які випали на людство. Політики, щоб знайти якийсь вихід із цього безвихідного становища, кажуть: «Ми мусимо створити ще більше релігій, щоби відновити рівновагу та врятувати державу і народ». Чи можна надіятися на релігію як лікарство від «хвороб» для всіх народів?

У світі існують тисячі релігій. Різні народи практикують багато різноманітних релігій. Чи люди можуть чекати від них порятунку? Якщо так, то від якої саме релігії зможе прийти цей добробут? Духовенство каже: «Яка-небудь з старих релігій допоможе нам». Але їхня відповідь не задовольняє людину, яка вміє мислити. Коротка історія про релігії просвітить нас і допоможе нам побачити, що релігія не в силі дати хоч якусь допомогу людям.

Що ж таке релігія? Релігія – це вірування і дотримання певних звичаїв і церемоній, заснованих на науці людській, які були передані з роду в рід. Немає жодного авторитету, на якому релігія може аргументувати свої висновки. Існує також багато різних поганських релігій. У межах народів, які називають себе християнами, є три передові релігії, а саме: жидівська, римо-католицька і так звана протестантська релігія. У кожній із них є багато груп і віросповідань, усі вони дещо відрізняються між собою і жодна не може задовольнити людської потреби. Чому?

Жидівська релігія

Жидівська релігія була причиною брутального розп’яття Ісуса Христа, каменування Стефана і злісного переслідування численних християн, учнів Ісуса Христа (Дії Ап. 7; 9:1-16; Галат 1:13, 14). Ісус Христос відкинув жидівську релігію, як обман, а її провідників – як лицемірів (Матв. 23:13-39). Таке почитання жидівської релігії спричинило цілковите знищення Єрусалиму і цілого ізраїльського народу. Жидівські релігійники далі виконують обряди своєї релігії, але правдою є, що та релігія немає найменшої надії для порятунку людства.

Католицька релігія

Після смерті апостолів Ісуса Христа виникла католицька релігія, і провідники тієї релігії поринули в політику, перепроваджуючи грабіжні війни, які практикують аж до сьогодні. Історія тієї релігійної організації написана людською кров’ю і слізьми гіркоти. Брехливо і лицемірно, роблячи це в Ім’я Бога і Христа, католицька релігійна організація безнастанно переслідувала всіх тих людей, що намагалися зрозуміти Біблію і научати її правди інших.

Жорстока інквізиція тієї релігійної організації полишила свої брутальні сліди у майже кожнім краю на землі. Її знали як нечисту річ, тому що багато її провідників і священників були морально зіпсовані. Тією організацією володіє кілька людей, які мають свій головний відділ у Ватикані, в Римі, і є відомі як римо-католицька ієрархія.

Століття тому назад брехливі науки були поширені через урядовий чинник католицької релігійної організації, і ті науки й звичаї були передані з одного покоління в друге. Таким чином багато щирих людей були змушені підтримувати католицьку організацію. Є мільйони щирих людей, яких та організація назвала «католицьким людом». Але та католицька ієрархія стримувала від людей Біблію і замість Святого Письма подала їм брехливі людські вчення. Опановуючи такі науки і звичаї, мільйони легковірних людей почувалися обманутими. Їх було пограбовано: у них забрали їхнє матеріальне майно і таким чином від них забрали свободу думки і дій. Розум людей був затьмарений несвідомістю і забобонами про Бога і Його Слово Правди.

Католицька релігійна організація тепер відверто підтримує бунтівні війни, які спричинили передчасну і брутальну смерть багатьох безвинних людей. Вона є найбільшим засобом для тримання людей в несвідомості щодо правди Божого слова.

Протестантська релігія

Багато років тому щирі люди зорганізували так званий протестантизм, який у той час протестував проти брехливих наук і звичаїв Римо – Католицької релігії. Однак через деякий час так звана протестантська організація почала робити те саме, що й католицька релігія. Історія протестантизму також показує, що він брав участь в інквізиції і переслідуванні вірних послідовників Ісуса Христа і провадив жорстокі грабіжні війни, плямувався в політиці, що зневажливо для імені Бога Єгови і Ісуса Христа, научав практикувати неправдиві науки.

Початковий протестантизм уже згинув, а новочасний є лише удаваною проти римо – католицької ієрархії стороною. Її провідники не знають нічого про Божу організацію, вони, замість Слова Божого, поставили людські уявлення та звичаї і навернули мільйони протестантів у несвідомість і забобони.

Ціль релігії

Жидівська релігія цілком відкинула Ісуса Христа, католицька і протестантська релігії кажуть, що вони вірують і наслідують Христа. Але сьогодні ці три релігії об’єднують свої сили, щоби виконати свої політичні й торговельні плани, які завдають великої шкоди людству. Нещодавно губернатор одного штату Америки, який належить до жидівської релігії, привселюдно заявив: «Що нам треба, то ще більше релігії. Ми мусимо покладатися на релігію, щоби врятувати народ».

З історії вищезгаданих релігійних організацій можна легко побачити, що релігія не є жодним лікарством для світу.


Релігія більш ніж безнадійна, тому що вона безнастанно завдає шкоди людству.


Релігійні практики є, поза всяким сумнівом, найгіршим видом обману. Вони діють в ім’я Бога, користаються із людської пошани і поваги до Всевишнього Єства і також користаються з їхнього страху щодо майбутнього поза гробом, у такий спосіб силою нав’язуючи людям нерозумні, неправдиві й шкідливі знання, наприклад, про чистилище, вічні муки, про Богом дану владу правителям тощо.

За допомогою таких неправдивих наук релігійні провідники витягують великі суми як у бідних, так і в багатих, переконуючи всіх, що їхні улюблені померлі перебувають в так званому чистилищі і там свідомо терплять муки. На підставі неправди, що духовенство може помолитись на користь померлих і зменшити їхні муки в чистилищі, цим вони спонукають живих віддавати великі суми грошей. Натомість з тими грішми, як з неправильно здобутою наживою, священники і всі провідники релігійні живуть розкішно. Вони добре знають, що такого місця, як чистилище, ніде не існує. Отже, з допомогою практикування їхньої релігії вони отримують гроші на підставі брехливих тверджень.

Релігійні провідники твердять, що духовенство є вищим, ніж звичайні люди, і через це духовенству належать найкращі речі, про котрі, звісно, мають подбати для них прості люди. Вони заохочують людей будувати для них великі й коштовні будинки, в котрих той «кращий клас людей» виконує свої релігійні обряди і, мешкаючи в них, задовольняє свій «звірський апетит», «зробивши своє черево своїм богом» (Филип. 3:19).

Коли бідний чоловік умре, то його вдові не дозволено взяти тіло покійного у той релігійний будинок з метою поховання, хіба вона мусить сплатити певну суму.


Таке практикування цих брехливих релігій грабує людей від колиски аж до гробу.


Вони кажуть, що мають владу посилати благословенство або прокляття на народження дітей, давати шлюб і брати гроші за це. Духовенство приписує собі силу, нібито воно може подбати про особливу ласку в час похорону, твердить, що може витягнути померлих з місця мук, де вони насправді не знаходяться, і неправильно беруть гроші за це.

Досі таким великим обманом людство ніколи не було скаране, як от цей.
Отже, в релігії немає жодної надії для людей!

І почув я голос із неба, який говорив: «Вийдіть із нього, люди мої, щоб не стали ви спільниками гріхів його і щоб не потрапили в покарання його. Гріхи-бо його сягли неба, і Бог згадав про неправди його» (Об. 18:4, 5).

Християнство

Чи правдиве християнство є релігією? Ні!
Релігійники називають свої організації «християнська» релігія. Слово «християнська» було додане до релігії з метою ошукання людей.

Християнство – це вчення Христа і покірне виконання закону і наказів Бога Єгови, як це подано в Біблії, Слові Божім. Християнство було засноване через Господа Ісуса Христа, бо Він першим був помазаний Єговою. До жидівського духовенства, котре називало себе в той час дітьми Божими і брехливо навчало наук або переказів людських, Ісус сказав: «Ви заради передання вашого знівечили Слово Боже. Лицеміри! Про вас добре Ісая пророкував був, говорячи: «Оці люди устами шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене! Та однак надаремне шанують Мене, бо навчають наук - людських заповідей» (Матв. 15:1-9).

Для народів, що називали себе «християнами», підкинуто релігію замість християнства, тримаючи їх в несвідомості щодо різниці між релігією і християнством. Політиків та купців спонукали вірити, що релігія та християнство – то одне і те ж, коли ж насправді релігія цілком протилежна до християнства.


Релігія не має жодної надії для людства!


Може здаватися, що релігія невдовзі переможе. Римо-католицька ієрархія, володіючи католицьким світом, керує також іншими релігіями, сподіваючись на те, що невдовзі буде володіти світом. Тому релігійники жорстоко переслідують свідків Єгови, які, з ласки Господньої, несуть правду людям.

Можна сподіватися, що у виконанні Божого пророцтва ті релігійники на деякий час візьмуть цілковитий контроль над народами, і тоді вони будуть вихваляти одні других і казати: «Тепер ми маємо мир і є безпечні від виявлення нас свідками Єгови! Тепер буде все по нашому бажанню». Про це Господь велів написати в Біблії такі пророчі слова: «Бо, як говоритимуть: «Мир і безпечність», тоді несподівано прийде до них загибель, як муки в утробі, і не втечуть вони» (1 Сол. 5:3).

Як нагле знищення впало на світ в часи потопу, так нагле знищення впаде з руки Господа Бога на всіх релігійників.

Кому вигідна релігія? І який її кінець?

Бог заявив, що в Армагедоні ціла організація сатани буде цілком знищена. «Господь береже тих усіх, хто любить Його, а безбожних усіх Він понищить!» (Пс.145:20; Матв. 24:21; Об. 16:15-21).

Релігія є тим головним знаряддям, за допомогою якого диявол тримає свою організацію в єдності. Отже, на самому початку битви великого дня Бога Всемогучого званою Армагедон, всі релігії будуть знищені із землі. Це буде Боже незвичайне діло, про котре Бог говорить через свого пророка. (Іс. 28:21).

Бог Єгова тепер виконує свою справу дивовижну через це, що Він післав своїх свідків до людей попередити їх про нещастя, яке незабаром впаде на організацію сатани і котре почнеться із занепаду релігії. Він дає наказ своїм свідкам розказати людям, як диявол використав релігії для їх ошукання і зневаження Божого Святого Імені. Ця робота – викривати релігію – є для багатьох «дивовижною».

Якщо це здається дивним і вам, тоді прийшов час, щоби ви розглянули вашу Біблію і порівняли її разом із добре відомими фактами, і тоді побачите, де ви знаходитесь. Той факт, що ви були тривалий час ошукані і спонукані вірити, що релігія є доброю справою, не захистить вас у великій битві, яка незабаром відбудеться між невидимими силами Єгови і сатаною.

«Тому не будьте насмішниками, щоб не зміцніли ваші кайдани, бо я почув про знищення від Господа Єгови, Бога Сил по всій землі» ( Іс. 28:22, АСВ).