Чому стан людства є сонним?

Прокиньтеся від сну!

  • Чи пильнує сучасний світ?
  • Чи ж він спить, слухаючи найважливіші новини?
  • Критичні часи вимагають вашої уваги?

Ця фраза стала крилатою: «Це буде пізніше, ніж ви думаєте!» Від цих слів дуже часто відмахуються або приймають їх, як належне. Тому стає дуже легко віджартуватися від важливої ​​правди. У наш час є чимало насмішників, які намагаються ігнорувати критичні умови. Вони харчуються пропагандою, спрямованою довести незмінність панування людини.

Міжнародні кризи ігноруються, моральний колапс пропускається повз вуха. Але двадцять століть тому пролунало застереження проти такого сонного ставлення: «І це тому, що знаєте час, коли уже пора нам прокидатися від сну. Бо тепер спасіння ближче до нас, аніж тоді, коли ми увірували». Автором цих слів був натхненний Богом апостол Павло; цитата записана в Біблії в посланні до Римлян (13:11).

Вказуючи на те, що буде відбуватися в майбутньому, той самий апостол писав молодому християнському наглядачеві Тимофію: «Знай же ти це, що останніми днями настануть тяжкі часи. Будуть бо люди тоді самолюбні, грошолюбні, зарозумілі, горді, богозневажники, батькам неслухняні, невдячні, непобожні, нелюбовні, запеклі, осудливі, нестримливі, жорстокі, ненависники добра, зрадники, нахабні, бундючні, що більше люблять розкоші, аніж люблять Бога, вони мають вигляд благочестя, але сили його відреклися. Відвертайсь від таких!» (2 Тим. 3:1-5).

Потрясіння з 1914 року

Навіть поверховий огляд сьогоднішніх газетних новин переконує в тому, що численні акти насильства на тлі світових потрясінь відповідають нашому часу. Ніхто з тих, хто пережив цей період, не буде заперечувати радикальних змін, що відбулися в людському суспільстві після Першої світової війни в 1914 році. На тлі світової війни, нестача продовольства і хвороби досягли панічних масштабів, а земля буквально тремтіла від потужних землетрусів. З того часу насильство тривало. З 1918 по 1939 рік люди на словах підтримували мир, готуючись до війни. Потім вибухнув голокост, якому судилося затьмарити навіть Першу світову війну. Його наслідки позначилися на житті багатьох людей.


Чи застали ці події вас сонними чи настороженими?


  • Більше того, коли дітище Першої світової війни - Ліга Націй - загинула під кулями Другої світової війни, чи були ви вражені?
  • А її наступниця ООН з безумством кинулась у вир майбутнього катаклізму, чи відчули ви тривогу?
  • Коли ви читаєте про вбивства без причини, про некеровану підліткову злочинність, навіть про протиприродну ненависть дітей до батьків, про статеву аморальність і наживу на продуктах харчування, чи це вас хвилює?
  • Коли кримінальні розслідування викривають високоповажних політичних керівників як підлих, підступних злочинців, коли виявляється, що хабарі розбещують студентську молодь, чи здригаєтеся ви?
  • Ви зворушені, схвильовані, усвідомлюєте значущість цих подій?
  • Чи спите далі, охоплені заспокійливими засобами пропаганди справедливішого завтра?

Заспокійливі засоби пропаганди

Релігійні організації намагаються вгамувати страхи. Але їхній зв’язок з політикою, сектантська плутанина, незнання Біблії та духовна млявість засуджують їх ще до того, як вони починають щось робити. Тоді наука поспішає на допомогу, пропонуючи атомну бомбу як зброю, яка зробить війну немислимою. Натомість вона робить її практично неминучою, а мир – недосяжним. Школи, газети, радіо та телебачення також роблять спроби втихомирити страх сонних людей.

Світові інформаційні агенції – хороші репортери. Якась подія, що сталася у віддаленому куточку земної кулі, за лічені секунди потрапляє на телеграф; за кілька хвилин це вже міжнародні новини, а за годину про це можна писати у пресі.

Але ці джерела вважають за краще ігнорувати новини зі Слова Божого, які мають тепер велике значення. Щодо останніх днів насильства, Ісус Христос сказав Своїм учням, щоб вони чекали повстання народів і царств одне проти одного, нестачі продуктів, хвороби, землетруси, організованість світових політичних організацій та страх, який буде панувати серед людей і водночас проповідування про встановлення Царства Божого (Матв. 24; Марка 13; Луки 21).

Не будьте сліпі до присутності Христа

Пропаганда в рожевих тонах, ігноруючи ці факти, втішаючись людськими реформами, призводить до сліпоти, про яку попереджав Павло: «Коли ж наша Євангелія й закрита, то закрита для тих, хто гине, для тих, хто не вірує, яким бог цього віку засліпив розум, щоб для них не засяяло світло Євангелії слави Христа, а Він образ Божий» (2 Кор. 4:3, 4).

Щодо Своєї другої присутності Ісус використав аналогічне порівняння з буквальним світлом: «Бо, як блискавка та вибігає зі сходу і з’являється аж до заходу, так відбудеться і прихід Сина Людського» (Матв. 24:27). Світло Його другої присутності не зберігається в таємниці, але, як блискавку видно всім, так і звістка про Його невидиму другу присутність проголошується, щоб просвітити людей зі всіх націй.

Страшні події є частиною видимого знака Його присутності. Але насмішники кричать, що «історія повторюється», і тому ніколи не побачать світла.

Говорячи про тих, хто в Його час чув і відмовлявся вірити і, порівнюючи їх зі Своїми істинними учнями, Учитель сказав:
«Я тому говорю до них притчами, що вони, дивлячись, не бачать і, слухаючи, не чують, і не розуміють. І над ними збувається пророцтво Ісаї, яке промовляє: «Почуєте слухом – і не зрозумієте, дивитися будете оком – і не побачите… Зачерствіло серце людей цих, тяжко чують вухами вони і зажмурили очі свої, щоб, коли не побачити очима й не почути вухами, і не зрозуміти їм серцем, і не навернутись, щоб Я їх уздоровив! Очі ж ваші блаженні, що бачать, і вуха ваші, що чують. Бо по правді кажу вам, що багато пророків і праведних бажали побачити, що бачите ви, та не бачили, і почути, що чуєте ви, та не чули» (Матв. 13:13-17).

Порівняння фактів

Тепер можна порівняти факти, що підтверджують справді важливі новини цього часу: Господь зведений на престол, Він царює! Щоб оцінити це, люди мають бути налаштовані на правильне розуміння. Ця велика правда має бути відокремлена від потоків пропаганди, що наповнюють світ.

Очі повинні бути гострими та пильними в охочих переглянути сторінки Слова Божого, порівняти і таким чином розпізнати виконання життєво важливих пророцтв, коли світові події розгортають їх перед нами у цей безпрецедентний час.


Зараз справді «пізніше, ніж ти думаєш»! Не так багато часу, як насправді думають, залишилося існувати цьому світу.


Саме такий висновок слід зробити, порівнюючи ознаки приходу Христа із сучасними новинами. Це яскравий знак завершення старої системи речей, яка кричить про мир, але страждає від воєн, сповідує благочестя, але просякнута аморальністю, хвалиться, що пильнує, поки міцно спить. Спостерігайте за всіма цими подіями у світі, а потім, «Коли ж стане збуватися це, то випростайтесь і підніміть свої голови, бо наближається ваше визволення!» (Луки 21:28)

Тож більше не спіть, але радійте, що «настав час пробудитися від сну», і тому попередьте про це інших. Царство Єгови Бога через Ісуса Христа покликане покласти край усім стражданням і терпінням людини. Розповсюдження його влади на землі незабаром буде величезним благословенням в історії людства. Вже зараз це найцікавіша новина. Дізнайтеся про цю добру новину і будьте по-справжньому пильними в наш час!